Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12383
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13279
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5630
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12383
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13279
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5630
Składniki
Masło pokroić, dodac mąke pszennąi szczyptę soli. Posikać nożem aż powstaną grudki.Wbić 1 jajko i zagnieść ciasto . Uformować kulę i włożyć do lodówki na 30 minut .
Schłodzone ciasto rozwałkować na placek , wylepić spąd i brzegi tortownicy wyłożonej pergaminem, piec 10 min. w temp. 180st.
Twaróg utrzeć z cukrem , dodać mąkę ziemniaczaną, śmietanę, 2 jaka oraz mleko i rodzynki , starannie wymieszać.Masą serową wylac na podpieczone ciasto i piec ok. 25min. w temp. 180 st.