Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8480
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2973
Polecam.
Odsłon: 1725
Polecam.
Odsłon: 499
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8480
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2973
Polecam.
Odsłon: 1725
Polecam.
Odsłon: 499
Składniki
Masło pokroić, dodac mąke pszennąi szczyptę soli. Posikać nożem aż powstaną grudki.Wbić 1 jajko i zagnieść ciasto . Uformować kulę i włożyć do lodówki na 30 minut .
Schłodzone ciasto rozwałkować na placek , wylepić spąd i brzegi tortownicy wyłożonej pergaminem, piec 10 min. w temp. 180st.
Twaróg utrzeć z cukrem , dodać mąkę ziemniaczaną, śmietanę, 2 jaka oraz mleko i rodzynki , starannie wymieszać.Masą serową wylac na podpieczone ciasto i piec ok. 25min. w temp. 180 st.