Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3767
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 706
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3767
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3809
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 706
Składniki
Z mąki,margaryny,2żółtek,1/2szklanki cukru kryształu, 1cukru waniliowego i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Najlepiej w misce a potem wyłożyć spód i boki blaszki gotowym ciastem (boki mają być jak naj cieniej wyłożone).
Ser biały mielimy iwkładamy do miski dodając mleko,olej ,1szkl cukru,2 żółtka i 2całe jajka,budynie,cukier waniliowy.Wszystkie składniki miksujemy razem a powstałą masę (będzie pół płynna)wylewamy na blaszkę wyłozoną ciastem.Na końcu dodajemy pokrojone brzoskwinie. pieczemy w temperaturze ok.160C 50minut
Z pozostałych 4 białek i 1/2 szklanki cukru ubijamy pianę. Po upieczienu ciasta wykładamy ją i pieczemy jeszcze 20minut.