Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12817
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12817
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Składniki
Z podanych składników zagniatamy kruche ciacho i wykładamy na dużą blachę.
Ser mielimy dwukrotnie dokładamy żółtka,połowę cukru kryształu,budyń, mąkę kartoflaną i 1 szklankę mleka wyrabiamy na gładką masę i dokładamy resztę mleka i olej,mieszamy
Z 5 białek ubijamy pianę razem z reszta cukru kryształu i delikatnie łączymy z masą serową.Gotową masę wylewamy na blachę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w 190 st. około 45 minut.
Po tym czasie z pozostałych białek ubijamy pianę razem z 0,5 szklanki cukru pudru na koniec wmieszać łyżkę mąki kartoflanej i wykładamy na wierzch serniczka i pieczemy jeszcze 15 minut.Ja pozostawiam sernik do całkowitego wystygnięcia w piekarniku...