Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1214
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5738
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8796
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18327
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1214
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5738
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8796
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18327
Składniki
Z podanych składników zagniatamy kruche ciacho i wykładamy na dużą blachę.
Ser mielimy dwukrotnie dokładamy żółtka,połowę cukru kryształu,budyń, mąkę kartoflaną i 1 szklankę mleka wyrabiamy na gładką masę i dokładamy resztę mleka i olej,mieszamy
Z 5 białek ubijamy pianę razem z reszta cukru kryształu i delikatnie łączymy z masą serową.Gotową masę wylewamy na blachę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w 190 st. około 45 minut.
Po tym czasie z pozostałych białek ubijamy pianę razem z 0,5 szklanki cukru pudru na koniec wmieszać łyżkę mąki kartoflanej i wykładamy na wierzch serniczka i pieczemy jeszcze 15 minut.Ja pozostawiam sernik do całkowitego wystygnięcia w piekarniku...