Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3890
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 635
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3851
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 418
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3890
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 635
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3851
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 418
Składniki
Z podanych składników zagniatamy kruche ciacho i wykładamy na dużą blachę.
Ser mielimy dwukrotnie dokładamy żółtka,połowę cukru kryształu,budyń, mąkę kartoflaną i 1 szklankę mleka wyrabiamy na gładką masę i dokładamy resztę mleka i olej,mieszamy
Z 5 białek ubijamy pianę razem z reszta cukru kryształu i delikatnie łączymy z masą serową.Gotową masę wylewamy na blachę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w 190 st. około 45 minut.
Po tym czasie z pozostałych białek ubijamy pianę razem z 0,5 szklanki cukru pudru na koniec wmieszać łyżkę mąki kartoflanej i wykładamy na wierzch serniczka i pieczemy jeszcze 15 minut.Ja pozostawiam sernik do całkowitego wystygnięcia w piekarniku...