Do góry

Desery Przepis na:

Sernikobrownie - najlepsze

Przepis dnia 2017-12-10
Sernikobrownie - najlepsze

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 147

Dodano:

Odsłon: 4013

Sernikobrownie to moje ulubione ciasto, gdyż zawiera świetne składniki: ser biały i czekoladę :) Sernik jest cudownie aksamitny, a brownie pysznie soczyste. Możemy go podawać ze świeżymi owocami ale również z musami owocowymi. Zawsze jest przesmacznie!

Składniki

  • Składniki na brownie:
  • 2 tabliczki czekolady (gorzka i mleczna)
  • kostka masła
  • 3 jajka
  • 150 gram cukru brązowego
  • 120 gram mąki (miks zwykłej i razowej)
  • Składniki na sernik:
  • 1 kg twarogu sernikowego w wiaderku
  • puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • ziarenka z laski wanilii
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Czekoladę połamaną na kosteczki roztapiamy w rondelku z masłem. Mieszamy od czasu do czasu, nie podgrzewamy za bardzo. Lekko studzimy.

  2. W tym czasie ubijamy jajka z cukrem na puszysta masę. Następnie stopniowo wlewamy masę czekoladową ciągle mieszając. Na końcu łączymy z mąką.

  3. Masę wylewamy do blaszki wyłożonej papierem. Pieczemy 15 minut w 170 stopniach.

  4. W tym czasie miksujemy ser z mlekiem skondensowanym i ziarenkami z wanilii.

  5. Na podpieczony spód wylewamy masę serową i pieczemy ok 35 minut w 160 stopniach, aż masa będzie ścięta.

  6. Podajemy schłodzone ciasto z owocami sezonowymi lub musem owocowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Suroweczka 29 listopada 2017 Dziękuję Ci bardzo Nevermore :) Zachęcam do zrobienia bo jest naprawdę łatwe i przepyszne. Od kiedy pierwszy raz zrobiłam to ciasto na stałe zagościło u mnie. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 28 listopada 2017 Tu trafiłaś w Dychę, bo sernik to dla mnie NR 1 xD
Foty jak zwykle świetne i zachęcające do zrobienia, pycha :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń