Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowiec, a nie sernik bo w Galicji tak sie nazywa to ciasto. Przepis sprawdzony i odziedziczony po Babci.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 93
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21500
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 69
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 823
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 93
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21500
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 69
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 104
Polecam.
Odsłon: 823
Składniki
Najlepiej zrobić w malakserze. Jajka (cale) utrzeć z cukrem (kogel mogel). Dodać masło i ser oraz mąkę ziemniaczaną i cukier waniliowy. Utrzeć aby miało konsystencję gęstej śmietany. Tortownicę (małą) posmarować masłem i posypać tartą bułką. Wlać ciasto. Można dodać rodzynki. Piec w piekarniku w temperaturze ok. 200 stopni przez 45 min.