Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowiec, a nie sernik bo w Galicji tak sie nazywa to ciasto. Przepis sprawdzony i odziedziczony po Babci.
Przepis dnia
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup. Gęsta, konkretna i z moją uko...
Odsłon: 382
Deser dla cukrzyka powinien mieć niski indeks gimniczny, dlatego chcąc go pr...
Odsłon: 113
Jaki jest przepis na dobry rosół? Musi być z pewnością prosty w przygotowaniu...
Odsłon: 2160
Przepis dnia
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup. Gęsta, konkretna i z moją uko...
Odsłon: 382
Deser dla cukrzyka powinien mieć niski indeks gimniczny, dlatego chcąc go pr...
Odsłon: 113
Jaki jest przepis na dobry rosół? Musi być z pewnością prosty w przygotowaniu...
Odsłon: 2160
Składniki
Najlepiej zrobić w malakserze. Jajka (cale) utrzeć z cukrem (kogel mogel). Dodać masło i ser oraz mąkę ziemniaczaną i cukier waniliowy. Utrzeć aby miało konsystencję gęstej śmietany. Tortownicę (małą) posmarować masłem i posypać tartą bułką. Wlać ciasto. Można dodać rodzynki. Piec w piekarniku w temperaturze ok. 200 stopni przez 45 min.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto serowe z rabarbarem
Desery
Kruszonka
Desery
Ciasto drożdżowe
Desery
Drożdżówki ze śliwkami i z serem
Ciasto serowe z rabarbarem
Jedna pani drugiej pani… Tak ten przepis dotarł do mnie. Uznałem, że skoro go...
Odsłon: 8
Kruszonka
Chciałabym podzielić się z Wami moim przepisem na smaczną, prosta w przygotow...
Odsłon: 46