Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowiec, a nie sernik bo w Galicji tak sie nazywa to ciasto. Przepis sprawdzony i odziedziczony po Babci.
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 38
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 322
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 128
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 89
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 38
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 322
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 128
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 89
Składniki
Najlepiej zrobić w malakserze. Jajka (cale) utrzeć z cukrem (kogel mogel). Dodać masło i ser oraz mąkę ziemniaczaną i cukier waniliowy. Utrzeć aby miało konsystencję gęstej śmietany. Tortownicę (małą) posmarować masłem i posypać tartą bułką. Wlać ciasto. Można dodać rodzynki. Piec w piekarniku w temperaturze ok. 200 stopni przez 45 min.