Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serowiec, a nie sernik bo w Galicji tak sie nazywa to ciasto. Przepis sprawdzony i odziedziczony po Babci.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2592
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1174
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1513
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2592
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1174
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1513
Składniki
Najlepiej zrobić w malakserze. Jajka (cale) utrzeć z cukrem (kogel mogel). Dodać masło i ser oraz mąkę ziemniaczaną i cukier waniliowy. Utrzeć aby miało konsystencję gęstej śmietany. Tortownicę (małą) posmarować masłem i posypać tartą bułką. Wlać ciasto. Można dodać rodzynki. Piec w piekarniku w temperaturze ok. 200 stopni przez 45 min.