Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało pracy, wielki efekt
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1761
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3097
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1178
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1944
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1761
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3097
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1178
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1944
Składniki
Śliwki ubyć, pozbawić pestek, pokroić na czwórki.
Twaróg połączyć z olejem, mlekiem, 250 g mąki, proszkiem do pieczenia, 3/4 szklanki cukru, zapachem do ciast, zagnieść ciasto (ma wyjść wilgotne, odchodzące od ręki).
Z reszty mąki i cukru połączyć z cynamonem i zrobić kruszonkę.
Ciasto twarogowe wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę(ok. 25x40 cm), wyłożyć śliwki i pokryć je kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec przez 45 min. SMACZNEGO!