Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mało pracy, wielki efekt
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2298
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1420
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 526
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3581
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1269
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2298
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1420
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 526
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3581
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1269
Składniki
Śliwki ubyć, pozbawić pestek, pokroić na czwórki.
Twaróg połączyć z olejem, mlekiem, 250 g mąki, proszkiem do pieczenia, 3/4 szklanki cukru, zapachem do ciast, zagnieść ciasto (ma wyjść wilgotne, odchodzące od ręki).
Z reszty mąki i cukru połączyć z cynamonem i zrobić kruszonkę.
Ciasto twarogowe wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę(ok. 25x40 cm), wyłożyć śliwki i pokryć je kruszonką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec przez 45 min. SMACZNEGO!