Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6230
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1919
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6230
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1919
 
         
         
                Składniki
Śmietane, drożdze i cukier rozgniatamy oraz mieszamy. Wszystkie rodzaje mąki, margaryne, smalec,żółtka, sół oraz drożdze ze śmietną i cukrem, przesiekamy na stolnicy, następnie zagniatamy ciastko. Gotowe i ładnie wyrobione ciasto wkładamy do lodówki na 1godzine. Dzielimy na części (ja robię około 5), wałkujemy i wycinamy prostokąty, nakładamy dowolne nadzienie, z których formujemy paszteciki. Na końcu każdego robimy ząbki za pomocą widelca. Pieczemy na złoty kolor około 20 minut w temp. 150 stopni. Upieczone posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)