Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 66
Dodano: 17.03.2009
Odsłon: 51881
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Na początek zmiksować nutelle z masłem dokładając co jakiś czas do margaryny łyżkę nutelli.
Ubić śmietanę wraz z fixem i dodać cukier puder.
Przełożyć biszkopt nutellą i posmarować ubitą śmietaną
Do małego rondelka włożyć wszystkie składniki polewy i gotować na małym ogniu aż do zgęstnienia (polewa musi mieć taką konsystencję żeby można było polać po placku). Polać zygzakami na ciasto.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

dzemoslaw 13 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
TAK JAK NAPISAŁEM BISZKOPT TRZEBA PRZEŁOŻYĆ NUTTELLĄ (TZN TYM KREMEM) NAJPIERW OCZYWIŚCIE GO PRZEKROIĆ. A BITĄ ŚMIETANĘ DAJEMY TYLKO NA WIERZCH.JEŚLI CHODZI O ŚMIETANĘ TO 3 OPAKOWANIA 200 ML
A CO DO NUTELLI JA UŻYWAM OPAKOWANIA KTÓRE MA JAK DOBRZE PAMIĘTAM 630 G
2 Kto głosował? | Odpowiedz

zabka81zabka 12 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
A śmietany 3 sztuki to znaczy ile mililitrów?????????? i jak duża ta nutella?1 Kto głosował? | Odpowiedz

zabka81zabka 12 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
A przepraszam 3 opakowania śmietany to znaczy ile mililitrów?? i właśnie jak duża nutella?1 Kto głosował? | Odpowiedz

ambiwalentna 12 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
przepraszam, ale nie rozumiem, czy biszkopt trzeba przekroić? z tego co rozumiem to na spodzie biszkopt, następnie nutella, potem śmietania i co dalej? kolejna część biszkptu i znów śmietana? i jeszcze jak duże opakowanie nutelli , jest klika rodzajów opakowań, więc chciałabym wiedzieć które jest wystarczajace, z góry dziękuję1 Kto głosował? | Odpowiedz

dzemoslaw 11 maja 2009Zgłoś do usunięcia
Przepraszam z tą margaryną-chodziło mi o masło :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

monikausa 11 maja 2009Zgłoś do usunięcia
wszystko ok tylko nie rozumiem " dokładając co jakiś czs margaryny" a w skladnikach nie ma podanej margaryny1 Kto głosował? | Odpowiedz

monikausa 11 maja 2009Zgłoś do usunięcia
wszystko ok tylko nie rozumiem "dokladajac co jakis czas do margaryny" a w składnikach nigdzie nie ma margaryny1 Kto głosował? | Odpowiedz

dzemoslaw 11 maja 2009Zgłoś do usunięcia
Może nie napisałem wprost ale śmietana rozprowadzana jest po nutelli , no i jak widać na załączonym obrazku na wierzchu też. Poza tym zapomniałem napisać że do polewy należy dodać 2 łyżki wody.2 Kto głosował? | Odpowiedz

Muszka73 11 maja 2009Zgłoś do usunięcia
Rozumiem że biszkopt trzeba przekroić wzdłuż i posmarować nutellą , a bitą smietaną z wierzchu ?Całość zapowiada sie pysznie i mam zamiar je upiec .
1 Kto głosował? | Odpowiedz