Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1045
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 976
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12874
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1045
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 976
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12874
Składniki
Kolorowe galaretki ugotować i jak stężeją pokroić w kostkę ( nie za drobno) . W 1/4 szklanki mleka rozpuścić szklankę cukru i cukier waniliowy (na gazie). Do tego wlać żelatynę rozpuszczoną w 4 łyżkach wody. W osobnej misce ubić jogurt ze śmietaną i dwiema łyżkami cukru Do ubitego jogurtu wlać wcześniej przygotowane mleko z cukrem i żelatyną jeszcze chwilkę miksować Na koniec dodać galaretki i delikatnie wymieszać Wszystko wylać do dużej tortownicy na cienki biszkopt Może być kupny