Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 799
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425181
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10736
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 799
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425181
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10736
Składniki
Kolorowe galaretki ugotować i jak stężeją pokroić w kostkę ( nie za drobno) . W 1/4 szklanki mleka rozpuścić szklankę cukru i cukier waniliowy (na gazie). Do tego wlać żelatynę rozpuszczoną w 4 łyżkach wody. W osobnej misce ubić jogurt ze śmietaną i dwiema łyżkami cukru Do ubitego jogurtu wlać wcześniej przygotowane mleko z cukrem i żelatyną jeszcze chwilkę miksować Na koniec dodać galaretki i delikatnie wymieszać Wszystko wylać do dużej tortownicy na cienki biszkopt Może być kupny