Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54132
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 489
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5390
Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54132
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 489
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5390
Składniki
Ciasto Bazowe: Składniki zagnieść i podzielić na 2 części. jedną upiec. Drugą wyłożyć na papier do pieczenia i polać surowe ciasto polewą i upiec tak jak pierwsze. Polewa: 30dag orzechów włoskich, 10dag cukru, 11dag margaryny, 2 łyżki miodu. Składniki smażymy na patelni by powstał jasny karmel, Wyłożyć na surowe ciasto i upiec.
Krem: 0,5 kostki masła, 0,5 kostki margaryny, [szklanka mleka + 4 łyżki mocnej kawy (wrzątek), 1 budyń waniliowy, 1 łyżka mąki pszennej, 10 dag cukru] <-ugotować z tego BUDYŃ!
Ostudzony budyń dodajemy do zmiksowanego masła z margaryną. (Robimy masę budyniową, przekładamy nią ciasto).