Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, idealne dla fanów orzechów i słodkich smaków.
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11169
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 323
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 386
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11169
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 323
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 386
Składniki
Gotujemy budyń na litrze mleka, słodzimy według uznania, po ostudzeniu miksujemy z kostką margaryny. Wykładamy herbatniki, na herbatniki orzechy wymieszane z masą orzechową (trochę orzechów odkładamy na wierzch ciasta).Następnie herbatniki, masę budyniową, potem znów herbatniki. Na herbatniki polewę czekoladową. Kilka łyżek mleka roztapiamy z czekoladami gorzkimi i wylewamy na herbatniki, posypujemy grubo pokrojonymi według uznania orzechami ziemnymi.