Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, idealne dla fanów orzechów i słodkich smaków.
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14308
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19444
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13126
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1774
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14308
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19444
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13126
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1774
Składniki
Gotujemy budyń na litrze mleka, słodzimy według uznania, po ostudzeniu miksujemy z kostką margaryny. Wykładamy herbatniki, na herbatniki orzechy wymieszane z masą orzechową (trochę orzechów odkładamy na wierzch ciasta).Następnie herbatniki, masę budyniową, potem znów herbatniki. Na herbatniki polewę czekoladową. Kilka łyżek mleka roztapiamy z czekoladami gorzkimi i wylewamy na herbatniki, posypujemy grubo pokrojonymi według uznania orzechami ziemnymi.