Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bez pieczenia, idealne dla fanów orzechów i słodkich smaków.
Karp to ryba, która gości prawie na wszystkich wigilijnych stołach. Mój karp...
Odsłon: 746
Bardzo lubię wracać do smaków dzieciństwa i przypominać sobie najlepsze potra...
Odsłon: 649
Dzisiaj dobre mięso w doborowym towarzystwie czyli pieczarki. Połączenie łopa...
Odsłon: 480
Pyszne, puszyste i pachnące przyprawą korzenną muffinki, idealne na świąteczn...
Odsłon: 31
Karp to ryba, która gości prawie na wszystkich wigilijnych stołach. Mój karp...
Odsłon: 746
Bardzo lubię wracać do smaków dzieciństwa i przypominać sobie najlepsze potra...
Odsłon: 649
Dzisiaj dobre mięso w doborowym towarzystwie czyli pieczarki. Połączenie łopa...
Odsłon: 480
Pyszne, puszyste i pachnące przyprawą korzenną muffinki, idealne na świąteczn...
Odsłon: 31
Składniki
Gotujemy budyń na litrze mleka, słodzimy według uznania, po ostudzeniu miksujemy z kostką margaryny. Wykładamy herbatniki, na herbatniki orzechy wymieszane z masą orzechową (trochę orzechów odkładamy na wierzch ciasta).Następnie herbatniki, masę budyniową, potem znów herbatniki. Na herbatniki polewę czekoladową. Kilka łyżek mleka roztapiamy z czekoladami gorzkimi i wylewamy na herbatniki, posypujemy grubo pokrojonymi według uznania orzechami ziemnymi.