Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 336
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2609
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 336
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2609
Składniki
Żółtka zmiksuj z cukrem
W drugiej misce zmiksuj masło.
Czekoladę stop w kąpieli wodnej.
Do masła dodaj na zmianę po łyżce rozpuszczonej czekolady i kilka łyżek ubitego jajka z cukrem. Zmiksuj.
Wstaw do lodówki
Małą foremkę keksową wyłóż papierem do pieczenia.
Na jej dnie połóż warstwę herbatników i posmaruj warstwą kremu, ponownie połóż warstwę herbatników, i tak do wyczerpania składników.
Stefankę dociśnij i odstaw ponownie do lodówki.
Schłodzone ciasto polej polewą czekoladową.