Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336661
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3901
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423028
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2546
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336661
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3901
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423028
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2546
Składniki
Żółtka zmiksuj z cukrem
W drugiej misce zmiksuj masło.
Czekoladę stop w kąpieli wodnej.
Do masła dodaj na zmianę po łyżce rozpuszczonej czekolady i kilka łyżek ubitego jajka z cukrem. Zmiksuj.
Wstaw do lodówki
Małą foremkę keksową wyłóż papierem do pieczenia.
Na jej dnie połóż warstwę herbatników i posmaruj warstwą kremu, ponownie połóż warstwę herbatników, i tak do wyczerpania składników.
Stefankę dociśnij i odstaw ponownie do lodówki.
Schłodzone ciasto polej polewą czekoladową.