Do góry

Desery Przepis na:

Stefanka z herbatników

Stefanka z herbatników

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 38

Dodano:

Odsłon: 525

Ciasto bez pieczenia

Składniki

  • 5 paczek herbatników
  • 4 żółtka
  • 25 dag masła
  • szklanka cukru pudru
  • 20 dag gorzkiej czekolady
  • polewa czekoladowa
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Stefanka z herbatników

Przygotowanie

  1. Żółtka zmiksuj z cukrem

  2. W drugiej misce zmiksuj masło.

  3. Czekoladę stop w kąpieli wodnej.

  4. Do masła dodaj na zmianę po łyżce rozpuszczonej czekolady i kilka łyżek ubitego jajka z cukrem. Zmiksuj.

  5. Wstaw do lodówki

  6. Małą foremkę keksową wyłóż papierem do pieczenia.

  7. Na jej dnie połóż warstwę herbatników i posmaruj warstwą kremu, ponownie połóż warstwę herbatników, i tak do wyczerpania składników.

  8. Stefankę dociśnij i odstaw ponownie do lodówki.

  9. Schłodzone ciasto polej polewą czekoladową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń