Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7886
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1134
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13654
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7886
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1134
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13654
Składniki
Przygotować ciasto drożdzowe i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto bardzo cienko rozwałkować na podsypanej mąką stolnicy. Następnie smarować juž przyprawionom śmietaną i posypać grubo startym serem. Ciasto zwinąć w roladę.Przełożyć do formy wyłożonej papierem pergaminowym. Posmarować jajkiem I posypać sezamem. Piec w temperaturze 180 ° C przez około 40 minut.