Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sufleciki z serkiem i owocami"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3785
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2141
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5599
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5606
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3785
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2141
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5599
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5606
Składniki
Jeżyny umyj, osącz na sitku. Jajka umyj, oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodawaj cukier, cały czas ubijając.
Dodawaj po jednym żółtku, miksując na najniższych obrotach. Stopniowo wlewaj mleko, olej, wymieszaj. Do masy przesiej mąkę, wymieszaj dokładnie łyżką.
Ceramiczne foremki wysmaruj tłuszczem. Nalej porcje ciasta, piecz przez 15 minut w 180°C. Wyjmij, lekko wystudź. Serek zmiksuj z kilkoma jeżynami, by miał różowy kolor.
Na wierzch sufletów wylej serek, ułóż jeżyny, udekoruj listkami jeżyn lub mięty. Deser możesz przygotować dzień wcześniej.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień