Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sufleciki z serkiem i owocami"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4861
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13197
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5785
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7411
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4861
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13197
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5785
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7411
Składniki
Jeżyny umyj, osącz na sitku. Jajka umyj, oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodawaj cukier, cały czas ubijając.
Dodawaj po jednym żółtku, miksując na najniższych obrotach. Stopniowo wlewaj mleko, olej, wymieszaj. Do masy przesiej mąkę, wymieszaj dokładnie łyżką.
Ceramiczne foremki wysmaruj tłuszczem. Nalej porcje ciasta, piecz przez 15 minut w 180°C. Wyjmij, lekko wystudź. Serek zmiksuj z kilkoma jeżynami, by miał różowy kolor.
Na wierzch sufletów wylej serek, ułóż jeżyny, udekoruj listkami jeżyn lub mięty. Deser możesz przygotować dzień wcześniej.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień