Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sufleciki z serkiem i owocami"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2135
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421388
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2061
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2135
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421388
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2061
Składniki
Jeżyny umyj, osącz na sitku. Jajka umyj, oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodawaj cukier, cały czas ubijając.
Dodawaj po jednym żółtku, miksując na najniższych obrotach. Stopniowo wlewaj mleko, olej, wymieszaj. Do masy przesiej mąkę, wymieszaj dokładnie łyżką.
Ceramiczne foremki wysmaruj tłuszczem. Nalej porcje ciasta, piecz przez 15 minut w 180°C. Wyjmij, lekko wystudź. Serek zmiksuj z kilkoma jeżynami, by miał różowy kolor.
Na wierzch sufletów wylej serek, ułóż jeżyny, udekoruj listkami jeżyn lub mięty. Deser możesz przygotować dzień wcześniej.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień