Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sufleciki z serkiem i owocami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14063
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1619
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15991
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6439
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14063
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1619
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15991
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6439
Składniki
Jeżyny umyj, osącz na sitku. Jajka umyj, oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodawaj cukier, cały czas ubijając.
Dodawaj po jednym żółtku, miksując na najniższych obrotach. Stopniowo wlewaj mleko, olej, wymieszaj. Do masy przesiej mąkę, wymieszaj dokładnie łyżką.
Ceramiczne foremki wysmaruj tłuszczem. Nalej porcje ciasta, piecz przez 15 minut w 180°C. Wyjmij, lekko wystudź. Serek zmiksuj z kilkoma jeżynami, by miał różowy kolor.
Na wierzch sufletów wylej serek, ułóż jeżyny, udekoruj listkami jeżyn lub mięty. Deser możesz przygotować dzień wcześniej.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień