Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można je powiesić na choince lub zjeść do kawy.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1083
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 3010
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1083
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 3010
Składniki
Przesianą mąkę posiekać z Kasią. Dodać cukier, sok z cytryny oraz posiekane drobno płatki migdałowe. Zagnieść ciasto, Ciasto wstawić na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkować na grubość ok 0,5 cm i wycinać ciastka różnego kształtu. Piec na jasnozłoto ok 15 minut. Udekorować polewą.