Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik, czyli ciasto, któremu niewiele z nas jest w stanie się oprzeć.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 157
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1869
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14619
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19680
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 157
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1869
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14619
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19680
Składniki
Z mąki, cukru, jajek, śmietany, margaryny zagniatamy kruche ciasto. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Cukier przesypujemy do miski miksera, dodajemy margarynę i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Gdy masa będzie jednolita dodajemy po jednym żółtku ciągle miksując. Po uzyskaniu jednolitej masy dodajemy ser biały mielony. Miksujemy do momentu uzyskania gładkiej masy. Następnie do masy dodajemy budyń śmietankowy. Rodzynki obtaczamy w mące. Do masy serowej dodajemy rodzynki delikatnie miksując. Ubijamy pianę z białek. Do masy serowej dodajemy sztywną pianę tym razem miksując na najniższych obrotach miksera. Masę serową przelewamy do blaszki wyłożonej ciastem.
Ciasto wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po tym czasie sernik wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do przestudzenia.