Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik, czyli ciasto, któremu niewiele z nas jest w stanie się oprzeć.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336638
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3753
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422857
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2503
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336638
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3753
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422857
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2503
Składniki
Z mąki, cukru, jajek, śmietany, margaryny zagniatamy kruche ciasto. Ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Cukier przesypujemy do miski miksera, dodajemy margarynę i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Gdy masa będzie jednolita dodajemy po jednym żółtku ciągle miksując. Po uzyskaniu jednolitej masy dodajemy ser biały mielony. Miksujemy do momentu uzyskania gładkiej masy. Następnie do masy dodajemy budyń śmietankowy. Rodzynki obtaczamy w mące. Do masy serowej dodajemy rodzynki delikatnie miksując. Ubijamy pianę z białek. Do masy serowej dodajemy sztywną pianę tym razem miksując na najniższych obrotach miksera. Masę serową przelewamy do blaszki wyłożonej ciastem.
Ciasto wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po tym czasie sernik wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do przestudzenia.