Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 337
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2611
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 337
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2611
Składniki
W misce mieszam mąkę z kaszą, cukrem i proszkiem do pieczenia.
Jabłka obieram i ścieram na tarce.Dodaję do nich filiżankę soku,jeśli nie są zbytnio soczyste, łyżeczkę cynamonu i cukier waniliowy.
Na tortownicę o średnicy 22 cm wsypuję połowę suchych składników. Układam na nich jabłka. Na jabłka wysypuję drugą częśc suchych składników.
Kostkę margaryny ucieram na wiórki i układam na wierzchu ciasta.
Ciasto pikę około 60 min. w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Studzę w foremce i otwieram po wystudzeniu.
Najchętniej podaję z gęstą śmietaną lub kwasnym jogurtem. ( ale z lodami bądź z bitą śmietaną też byłaby zapewne przepyszna)