Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34866
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15246
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34866
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15246
Składniki
W misce mieszam mąkę z kaszą, cukrem i proszkiem do pieczenia.
Jabłka obieram i ścieram na tarce.Dodaję do nich filiżankę soku,jeśli nie są zbytnio soczyste, łyżeczkę cynamonu i cukier waniliowy.
Na tortownicę o średnicy 22 cm wsypuję połowę suchych składników. Układam na nich jabłka. Na jabłka wysypuję drugą częśc suchych składników.
Kostkę margaryny ucieram na wiórki i układam na wierzchu ciasta.
Ciasto pikę około 60 min. w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Studzę w foremce i otwieram po wystudzeniu.
Najchętniej podaję z gęstą śmietaną lub kwasnym jogurtem. ( ale z lodami bądź z bitą śmietaną też byłaby zapewne przepyszna)