Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5309
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12811
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5309
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12811
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Składniki
W misce mieszam mąkę z kaszą, cukrem i proszkiem do pieczenia.
Jabłka obieram i ścieram na tarce.Dodaję do nich filiżankę soku,jeśli nie są zbytnio soczyste, łyżeczkę cynamonu i cukier waniliowy.
Na tortownicę o średnicy 22 cm wsypuję połowę suchych składników. Układam na nich jabłka. Na jabłka wysypuję drugą częśc suchych składników.
Kostkę margaryny ucieram na wiórki i układam na wierzchu ciasta.
Ciasto pikę około 60 min. w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Studzę w foremce i otwieram po wystudzeniu.
Najchętniej podaję z gęstą śmietaną lub kwasnym jogurtem. ( ale z lodami bądź z bitą śmietaną też byłaby zapewne przepyszna)