Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 354
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1208
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1271
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13420
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 354
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1208
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1271
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13420
Składniki
Wszystkie skladniki posiekac na stolnicy, delikatnie polaczyc w formiie walka i na 1 godzine do lodowki.
Wtym czasie mozna przygotowac jablka. Okolo 1 kg.jablek po obraniu ze skorki,pokroic, lekko podsmazyc, przy koncu smazenia dodac lyzke masla i cukier wedlug upodobania.
Ciasto po wyjeciu z lodowki, podzielic na dwie czesci, rozwalkowac jeden placek wylozyc nablaszke, lekko natluszczona i obficie posypana wiorkami kokosowymi.......ciasto ponakluwac widelcem lekko posypac bulka tarta lub kasza manna, wylozyc mase jablkowa( ja czasem daje dzem, wlasnej roboty z roznych owocow) owoce przykryc drugim plackiem........piec 40-50 min po ostudzeniu posypac cukrem pudrem lub polukrowac...pycha