Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie znam nikogo, kto nie skusi się na szarlotkę:)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9991
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1153
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11542
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 551
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 9991
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1153
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11542
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 551
Składniki
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać pół szklanki cukru, szczyptę soli, śmietanę, żółtka, margarynę i szybko zagnieść ciasto.
Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Dodać pół szklanki cukru, cynamon i budyń śmietankowy. Wymieszać.
Blachę wysmarować tłuszczem, wykleić połową ciasta i wyłożyć doprawione jabłka.
Ubić białka na sztywną pianę z połową szklanki cukru i szczyptą soli. Ja na koniec dodaję kisiel np. wiśniowy aby nadać fajnego koloru. Ubitą pianę wyłożyć na jabłka.
Resztę ciasta podrobić na kawałeczki i ułożyć na szarlotce.
Piec w temperaturze 150 stopni Celsjusza, około 1 godziny i 20 minut. Cisto musi być dobrze rumiane. Smacznego