Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i przepyszna szarlotka
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8082
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1167
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9858
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4533
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 543
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8082
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1167
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9858
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4533
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 543
Składniki
Do miski wsypać mąkę, kaszę mannę, cukier, proszek do pieczenia oraaz cukier waniliowy i dokładnie wymieszać. tak przygotowaną suchą masę podzielić na 3 części. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o duzych oczkach, wymieszać z cynamonem i podzielić na 2 części. Blachę (średniej wielkości) wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Na dno blachy wsypać jedną część suchej masy, Na nią wyłożyć połowę jabłek i równomiernie posypać drugą częścią suchej masy. Wyłożyć pozostałe jabłka i pozsypać na nich trzecią część suchej masy. Na wierzch, na tarce o dużych oczkach, zetrzeć dobrze schłodzone masło. Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec godzinę w temp. 180 st. C. do uzyskania pieknego złotego koloru. Smacznego!!!