Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie smakuje jeszcze ciepła...z gorącym mlekiem
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3712
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2040
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5448
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5488
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3712
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2040
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5448
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5488
Składniki
Z podanych składniów zagnieść ciasto podzielić na pół i włożyć na 30 minut do lodówki.
MUS JABŁKOWY: 1 i 1/2 kg twardych jabłek, dwie łyżki cukru, łyżka cynamonu, jedno małe opakowanie kisielu jabłkowego. Całość smażymy ok.30 minut odstawiamy do przestygnięcia.
Jedną połowe ciasta rozwałkowujemy na foremce, dajemy uprażone jabłka i przykrywamy drugą częścią ciasta. Ciasto piieczemy ok. 50-55 minut w temp.180*. Pod koniec pieczenia na ciasto wykłądamy bezę ubitą z 3 białek(z łyżką cukru i małym opakowaniem kisielu).