Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie smakuje jeszcze ciepła...z gorącym mlekiem
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 596
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11982
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 596
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11982
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Z podanych składniów zagnieść ciasto podzielić na pół i włożyć na 30 minut do lodówki.
MUS JABŁKOWY: 1 i 1/2 kg twardych jabłek, dwie łyżki cukru, łyżka cynamonu, jedno małe opakowanie kisielu jabłkowego. Całość smażymy ok.30 minut odstawiamy do przestygnięcia.
Jedną połowe ciasta rozwałkowujemy na foremce, dajemy uprażone jabłka i przykrywamy drugą częścią ciasta. Ciasto piieczemy ok. 50-55 minut w temp.180*. Pod koniec pieczenia na ciasto wykłądamy bezę ubitą z 3 białek(z łyżką cukru i małym opakowaniem kisielu).