Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie smakuje jeszcze ciepła...z gorącym mlekiem
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8525
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2998
Polecam.
Odsłon: 1768
Polecam.
Odsłon: 506
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8525
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2998
Polecam.
Odsłon: 1768
Polecam.
Odsłon: 506
Składniki
Z podanych składniów zagnieść ciasto podzielić na pół i włożyć na 30 minut do lodówki.
MUS JABŁKOWY: 1 i 1/2 kg twardych jabłek, dwie łyżki cukru, łyżka cynamonu, jedno małe opakowanie kisielu jabłkowego. Całość smażymy ok.30 minut odstawiamy do przestygnięcia.
Jedną połowe ciasta rozwałkowujemy na foremce, dajemy uprażone jabłka i przykrywamy drugą częścią ciasta. Ciasto piieczemy ok. 50-55 minut w temp.180*. Pod koniec pieczenia na ciasto wykłądamy bezę ubitą z 3 białek(z łyżką cukru i małym opakowaniem kisielu).