Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 75
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4317
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2591
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 75
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4317
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2591
Składniki
Wszystkie składniki oprócz jabłek, budyniu i mleka mieszamy. Oddzielamy ciasto na pół. Jedną część chowamy do zamrażalnika, a drugą wkładamy na blaszkę. Jabłka obieramy i trzemy na tarce. Dajemy na ciasto. Budyń gotujemy zgodnie z instrukcją. Wlewamy gorący na jabłka. Drugą część ciasta trzemy na budyń i pieczemy do godziny czasu.
PS. Te pół litry mleka jest na budyń. Z większą ilością mleka byłby za rzadki.