Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7815
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2951
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1234
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1196
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7815
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2951
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1234
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1196
Składniki
Wszystkie składniki oprócz jabłek, budyniu i mleka mieszamy. Oddzielamy ciasto na pół. Jedną część chowamy do zamrażalnika, a drugą wkładamy na blaszkę. Jabłka obieramy i trzemy na tarce. Dajemy na ciasto. Budyń gotujemy zgodnie z instrukcją. Wlewamy gorący na jabłka. Drugą część ciasta trzemy na budyń i pieczemy do godziny czasu.
PS. Te pół litry mleka jest na budyń. Z większą ilością mleka byłby za rzadki.