Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe ciasto i pyszne .Przepis znalazłam w internecie.Polecam.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 958
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4578
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1220
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 542
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 958
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4578
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1220
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 542
Składniki
Mąkę ,proszek do pieczenia, margarynę ,cukier i jajka zagnieść.Zostawić na 15 minut , ciasto podzielić na dwie części.
Jedną część ciasta rozwałkować i rozłożyć na wysmarowanej blasze, na niej ułożyć obrane i pokrojone w ósemki jabłka.
Na mleku ugotować budyń i gorący wylać na jabłka. Rozwałkować drugą część ciasta i przykryć budyń.
Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni. Po ostudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
Jabłka można posypać cynamonem .