Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 29
Dodano: 10.02.2011
Odsłon: 2005
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Mąkę ,proszek do pieczenia, margarynę ,cukier i jajka zagnieść.Zostawić na 15 minut , ciasto podzielić na dwie części.
Jedną część ciasta rozwałkować i rozłożyć na wysmarowanej blasze, na niej ułożyć obrane i pokrojone w ósemki jabłka.
Na mleku ugotować budyń i gorący wylać na jabłka. Rozwałkować drugą część ciasta i przykryć budyń.
Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni. Po ostudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
Jabłka można posypać cynamonem .
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

ola100 19 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
uieklam to ciasto jest pyszne tylko dodalam lyzke smietany bo bylo za suche nie chcialo sie polaczyc ale jest ok!0 Kto głosował? | Odpowiedz

wz31 10 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Coś pysznego.0 Kto głosował? | Odpowiedz