Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe ciasto i pyszne .Przepis znalazłam w internecie.Polecam.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117620
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8164
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1854
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1421
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117620
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8164
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3053
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1854
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1421
Składniki
Mąkę ,proszek do pieczenia, margarynę ,cukier i jajka zagnieść.Zostawić na 15 minut , ciasto podzielić na dwie części.
Jedną część ciasta rozwałkować i rozłożyć na wysmarowanej blasze, na niej ułożyć obrane i pokrojone w ósemki jabłka.
Na mleku ugotować budyń i gorący wylać na jabłka. Rozwałkować drugą część ciasta i przykryć budyń.
Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni. Po ostudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
Jabłka można posypać cynamonem .