Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe ciasto i pyszne .Przepis znalazłam w internecie.Polecam.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2369
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18120
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2076
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2369
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18120
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2076
Składniki
Mąkę ,proszek do pieczenia, margarynę ,cukier i jajka zagnieść.Zostawić na 15 minut , ciasto podzielić na dwie części.
Jedną część ciasta rozwałkować i rozłożyć na wysmarowanej blasze, na niej ułożyć obrane i pokrojone w ósemki jabłka.
Na mleku ugotować budyń i gorący wylać na jabłka. Rozwałkować drugą część ciasta i przykryć budyń.
Ciasto wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 45 minut w temp. 180 stopni. Po ostudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
Jabłka można posypać cynamonem .