Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1705
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15055
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2136
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8849
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1705
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15055
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2136
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8849
Składniki
Posiekać nożem margarynę i mąkę dodać żółtka i proszek do pieczenia zagnieść ciasto, podzielić na 2 części. jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać 3 łyżi cukru i cynamon, wymieszać. Białka ubić dodać szkl. cukru i suchy kisiel. Na blachę wyłozyć jedną część ciasta, na to jabłka, ubitą pianę, na wierzch zetrzeć na tarce na grubych oczkach drugą część ciasta. piec ok. 1 godz. w temp. 180C