Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne ciasto
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 46
Ten zakwas Cię zachwyci, zakwas który nie pleśnieje i jest przepyszny. Polecam
Odsłon: 36
To jedne z moich najbardziej lubianych ciasteczek pieczonych w okresie świąt....
Odsłon: 51
Kompot świąteczny można kochać lub nienawidzić - ja zdecydowanie należę do te...
Odsłon: 103
Mają niesamowity smak i aromat. Lubię takie pierniczki bez żadnych dodatków w...
Odsłon: 46
Ten zakwas Cię zachwyci, zakwas który nie pleśnieje i jest przepyszny. Polecam
Odsłon: 36
To jedne z moich najbardziej lubianych ciasteczek pieczonych w okresie świąt....
Odsłon: 51
Kompot świąteczny można kochać lub nienawidzić - ja zdecydowanie należę do te...
Odsłon: 103
Składniki
Posiekać nożem margarynę i mąkę dodać żółtka i proszek do pieczenia zagnieść ciasto, podzielić na 2 części. jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać 3 łyżi cukru i cynamon, wymieszać. Białka ubić dodać szkl. cukru i suchy kisiel. Na blachę wyłozyć jedną część ciasta, na to jabłka, ubitą pianę, na wierzch zetrzeć na tarce na grubych oczkach drugą część ciasta. piec ok. 1 godz. w temp. 180C