Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1027
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 947
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12824
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1027
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 947
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12824
Składniki
Posiekać nożem margarynę i mąkę dodać żółtka i proszek do pieczenia zagnieść ciasto, podzielić na 2 części. jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać 3 łyżi cukru i cynamon, wymieszać. Białka ubić dodać szkl. cukru i suchy kisiel. Na blachę wyłozyć jedną część ciasta, na to jabłka, ubitą pianę, na wierzch zetrzeć na tarce na grubych oczkach drugą część ciasta. piec ok. 1 godz. w temp. 180C