Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szczupak w galarecie"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10117
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2746
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1868
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 721
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3966
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10117
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2746
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1868
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 721
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3966
Składniki
Warzywa oczyść, opłucz, osusz, pozostaw w całości. Sprawionego szczupaka umyj starannie pod bieżącą wodą, pokrój na porcje. Warzywa włóż do garnka. Całość zalej wodą. Dodaj sporą szczyptę soli. Ugotuj klarowny wywar.
Do wywaru warzywnego włóż pokrojonego na porcje szczupaka. Dodaj ziarna ziela angielskiego, listek laurowy oraz pieprz. Gotuj 20 minut.
Żelatynę zalej niewielką ilością zimnej wody i odstaw, aby spęczniała. Wyjmij ugotowanego szczupaka. Wywar przecedź, odmierz 3/4 l. Rozpuść w nim żelatynę. Dopraw solą i białym pieprzem do smaku.
Czerwoną paprykę oczyść, pokrój w kostkę. Na półmisku rozłóż porcje ryby, udekoruj papryką. Polej lekko tężejącą galaretą. Na wierzchu rozłóż plastry cytryny oraz gałązki koperku. Odstaw do stężenia.
czas ok. 60 min; porcja – 220 kcal, cena 4,20 złŹródło: Świat kobiety