Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szczupak w galarecie"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 787
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 787
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Warzywa oczyść, opłucz, osusz, pozostaw w całości. Sprawionego szczupaka umyj starannie pod bieżącą wodą, pokrój na porcje. Warzywa włóż do garnka. Całość zalej wodą. Dodaj sporą szczyptę soli. Ugotuj klarowny wywar.
Do wywaru warzywnego włóż pokrojonego na porcje szczupaka. Dodaj ziarna ziela angielskiego, listek laurowy oraz pieprz. Gotuj 20 minut.
Żelatynę zalej niewielką ilością zimnej wody i odstaw, aby spęczniała. Wyjmij ugotowanego szczupaka. Wywar przecedź, odmierz 3/4 l. Rozpuść w nim żelatynę. Dopraw solą i białym pieprzem do smaku.
Czerwoną paprykę oczyść, pokrój w kostkę. Na półmisku rozłóż porcje ryby, udekoruj papryką. Polej lekko tężejącą galaretą. Na wierzchu rozłóż plastry cytryny oraz gałązki koperku. Odstaw do stężenia.
czas ok. 60 min; porcja – 220 kcal, cena 4,20 złŹródło: Świat kobiety