Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szczupak w galarecie"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 32
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 673
Szybka i smaczna
Odsłon: 11224
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 257
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 32
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 52
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 673
Szybka i smaczna
Odsłon: 11224
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 257
Składniki
Warzywa oczyść, opłucz, osusz, pozostaw w całości. Sprawionego szczupaka umyj starannie pod bieżącą wodą, pokrój na porcje. Warzywa włóż do garnka. Całość zalej wodą. Dodaj sporą szczyptę soli. Ugotuj klarowny wywar.
Do wywaru warzywnego włóż pokrojonego na porcje szczupaka. Dodaj ziarna ziela angielskiego, listek laurowy oraz pieprz. Gotuj 20 minut.
Żelatynę zalej niewielką ilością zimnej wody i odstaw, aby spęczniała. Wyjmij ugotowanego szczupaka. Wywar przecedź, odmierz 3/4 l. Rozpuść w nim żelatynę. Dopraw solą i białym pieprzem do smaku.
Czerwoną paprykę oczyść, pokrój w kostkę. Na półmisku rozłóż porcje ryby, udekoruj papryką. Polej lekko tężejącą galaretą. Na wierzchu rozłóż plastry cytryny oraz gałązki koperku. Odstaw do stężenia.
czas ok. 60 min; porcja – 220 kcal, cena 4,20 złŹródło: Świat kobiety