Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14131
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1635
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16105
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6483
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14131
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1635
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16105
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6483
Składniki
1. Przesiej mąkę do miski. Dodaj proszek do pieczenia, sól i cukier, a następnie masło pokrojone na kawałki, żółtko i śmietankę. Wyrabiaj dokładnie ciasto. Jeśli będzie zbyt kruche można dodać trochę wody. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Rozwałkuj ciasto w koło, nieco większe niż forma. Formę wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż w niej ciasto. Piecz ok. 20 minut.
W tym czasie przygotuj budyń według przepisu na opakowaniu. Ostudź go. Na ostudzone ciasto wyłóż budyń, a następnie pokrojone w plasterki gruszki. Przygotuj galaretkę. Użyj połowę wody, niż jest to podane na opakowaniu. Gdy galaretka zacznie tężeć wylej ją na tartę. Gdy ostygnie włóż do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego!