Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1148
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1183
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13246
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1148
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1183
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13246
Składniki
1. Przesiej mąkę do miski. Dodaj proszek do pieczenia, sól i cukier, a następnie masło pokrojone na kawałki, żółtko i śmietankę. Wyrabiaj dokładnie ciasto. Jeśli będzie zbyt kruche można dodać trochę wody. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Rozwałkuj ciasto w koło, nieco większe niż forma. Formę wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż w niej ciasto. Piecz ok. 20 minut.
W tym czasie przygotuj budyń według przepisu na opakowaniu. Ostudź go. Na ostudzone ciasto wyłóż budyń, a następnie pokrojone w plasterki gruszki. Przygotuj galaretkę. Użyj połowę wody, niż jest to podane na opakowaniu. Gdy galaretka zacznie tężeć wylej ją na tartę. Gdy ostygnie włóż do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego!