Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 98
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 143
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 276
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 114
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 284
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 98
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 143
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 276
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 114
Składniki
1. Przesiej mąkę do miski. Dodaj proszek do pieczenia, sól i cukier, a następnie masło pokrojone na kawałki, żółtko i śmietankę. Wyrabiaj dokładnie ciasto. Jeśli będzie zbyt kruche można dodać trochę wody. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Rozwałkuj ciasto w koło, nieco większe niż forma. Formę wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż w niej ciasto. Piecz ok. 20 minut.
W tym czasie przygotuj budyń według przepisu na opakowaniu. Ostudź go. Na ostudzone ciasto wyłóż budyń, a następnie pokrojone w plasterki gruszki. Przygotuj galaretkę. Użyj połowę wody, niż jest to podane na opakowaniu. Gdy galaretka zacznie tężeć wylej ją na tartę. Gdy ostygnie włóż do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego!