Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17656
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1776
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15313
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5410
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9042
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17656
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1776
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15313
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5410
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9042
Składniki
1. Przesiej mąkę do miski. Dodaj proszek do pieczenia, sól i cukier, a następnie masło pokrojone na kawałki, żółtko i śmietankę. Wyrabiaj dokładnie ciasto. Jeśli będzie zbyt kruche można dodać trochę wody. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Rozwałkuj ciasto w koło, nieco większe niż forma. Formę wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż w niej ciasto. Piecz ok. 20 minut.
W tym czasie przygotuj budyń według przepisu na opakowaniu. Ostudź go. Na ostudzone ciasto wyłóż budyń, a następnie pokrojone w plasterki gruszki. Przygotuj galaretkę. Użyj połowę wody, niż jest to podane na opakowaniu. Gdy galaretka zacznie tężeć wylej ją na tartę. Gdy ostygnie włóż do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego!