Desery Przepis na:
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Forme do pieczenia wysmarować tłuszczem,wyłożyć ciastem dno i brzegi.Obrane jabłka pokroić w plasterki i rozłożyć na cieście.
Nadzienie: sok jabłkowy zagotować z dodatkiem budyniu,cukru i cukru waniliowego.Wylac na jabłka ułożone na cieście
Piec w piekarniku nagrzanym do temp.175 stopni C, ok 45min.Schłodzić
Ubic śmietane,ewentualnie poslodzic i wylac na schlodzone ciasto,wygladzic i posypac kakao lub cynamonem
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

palooka 10 maja 2010Zgłoś do usunięcia
piękne!!!2 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 16 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
to ciacho wygląda pysznie ,lubię wszystko co z jabłami a takiej wersji z sokiem jabłkowym jeszcze nie próbowałam ,5 za wyglad2 Kto głosował? | Odpowiedz