Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12256
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 223
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7405
Syrop dyniowy jest słodki, korzenny, pyszny i bardzo jesienno-zimowy, gdyż ni...
Odsłon: 665
Słyne w całej Portugali ciasteczka Pasteis de nata. Bardzo prostę i dobre.
Odsłon: 93
Smaczny sernik śmietankowy do kawy. Przepis na dużą blaszkę, około 24x40cm. W...
Odsłon: 12256
Warto przygotować. Kotlety z mielonego mięsa z indyka, własnej roboty sos. Bu...
Odsłon: 223
To część naszego rodzinnego kulinarnego wyzwania — czy 9-letnia dziewczynka p...
Odsłon: 7405
Syrop dyniowy jest słodki, korzenny, pyszny i bardzo jesienno-zimowy, gdyż ni...
Odsłon: 665
Słyne w całej Portugali ciasteczka Pasteis de nata. Bardzo prostę i dobre.
Odsłon: 93
Składniki
BISZKOPT : UBIJAMY PIANĘ Z 4 BIAŁEK, NASTĘPNIE UBIJAJĄC STOPNIOWO DODAJEMY 3/4 SZKL. CUKRU, 4 ŻÓŁTKA. MĄKĘ MIESZAMY Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I POWOLI DODAJEMY DO MASY, NA KOŃCU DODAJEMY POSIEKANĄ CZEKOLADĘ I DELIKATNIE MIESZAMY ŁYŻKĄ. WYLEWAMY NA WYSMAROWANĄ BLASZKĘ I PIECZEMY OK. 30 MIN. W TEMPERATURZE 180 STOPNI.
KREM : 3 ŻÓŁTKA UCIERAMY Z CUKREM, MASĘ MIESZAMY Z BUDYNIAMI I SZKLANKĄ MLEKA. DRUGĄ SZKLANKĘ MLEKA GOTUJEMY I WLEWAMY WCZEŚNIEJ PRZYGOTOWANĄ MASĘ ŻÓŁTKOWĄ, CZEKAMY DO ZAGOTOWANIA. PÓŹNIEJ MASĘ BUDYNIOWĄ STUDZIMY. MARGARYNĘ UCIERAMY NA PUCH I STOPNIOWO DODAJEMY WYSTUDZONY BUDYŃ. KREM WYKŁADAMY NA BISZKOPT I NA WIERZCHU UKŁADAMY JEDEN PRZY DRUGIM BEZY.
KRÓWKA: KRÓWKI I MARGARYNĘ ROZTAPIAMY W RONDELKU NA WOLNYM OGNIU, CAŁY CZAS MIESZAJĄC. LEKKO STUDZIMY I POLEWAMY BEZY. SMACZNEGO!