Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7924
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1221
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13696
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7924
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1221
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13696
Składniki
BISZKOPT : UBIJAMY PIANĘ Z 4 BIAŁEK, NASTĘPNIE UBIJAJĄC STOPNIOWO DODAJEMY 3/4 SZKL. CUKRU, 4 ŻÓŁTKA. MĄKĘ MIESZAMY Z PROSZKIEM DO PIECZENIA I POWOLI DODAJEMY DO MASY, NA KOŃCU DODAJEMY POSIEKANĄ CZEKOLADĘ I DELIKATNIE MIESZAMY ŁYŻKĄ. WYLEWAMY NA WYSMAROWANĄ BLASZKĘ I PIECZEMY OK. 30 MIN. W TEMPERATURZE 180 STOPNI.
KREM : 3 ŻÓŁTKA UCIERAMY Z CUKREM, MASĘ MIESZAMY Z BUDYNIAMI I SZKLANKĄ MLEKA. DRUGĄ SZKLANKĘ MLEKA GOTUJEMY I WLEWAMY WCZEŚNIEJ PRZYGOTOWANĄ MASĘ ŻÓŁTKOWĄ, CZEKAMY DO ZAGOTOWANIA. PÓŹNIEJ MASĘ BUDYNIOWĄ STUDZIMY. MARGARYNĘ UCIERAMY NA PUCH I STOPNIOWO DODAJEMY WYSTUDZONY BUDYŃ. KREM WYKŁADAMY NA BISZKOPT I NA WIERZCHU UKŁADAMY JEDEN PRZY DRUGIM BEZY.
KRÓWKA: KRÓWKI I MARGARYNĘ ROZTAPIAMY W RONDELKU NA WOLNYM OGNIU, CAŁY CZAS MIESZAJĄC. LEKKO STUDZIMY I POLEWAMY BEZY. SMACZNEGO!