Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 58
Dodano: 30.08.2008
Odsłon: 1865
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
ZMIESZAC POKRUSZONE HERBATNIKI Z ORZECHAMI, TLUSZCZEM I MIODEM. MASA WYLOZYC OKRAGLA TORTOWNICE (o średnicy 22cm,z wyjmowanym dnem).
SOKMZOWOCOW ZAGOTOWAC, DODAC ZELATYNE. OSTUDZIC.
BRZOSKWINIE POKROIC I ZAGOTOWAC JE WRAZ Z CUKREM ORAZ SOKIEM Z CYTRYNY. GOTOWAC NA MALYM OGNIU PRZEZ 5min, LUB DO MOMENTU, GDY OWOCE ZMIEKNA. DODAC CUKIER WANILIOWY. POLOWE BRZOSKWIN PRZELOZYC DO MISKI I ODSTAWIC.
POZOSTALE OWOCE POSZATKOWAC W MIKSERZE LUB ROBOCIE KUCHENNYM. DODAC JOGURT, TWAROZEK I MIESZANKE ZELATYNOWA. UROBIC NA KREMOWA MASE. CALE OWOCE POLOZYC NA SPODZIE Z HERBATNIKOW. WLAC MASE I CHLODZIC PRZEZ OK 3godz.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)