Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23020
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 945
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104829
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23020
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 945
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104829
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 402
Składniki
Żelatyne rozpuścić w 0,75 szklanki gorącej wody i odstawić do wystygnięcia
Na parze ubić mikserem żóltka, całe jajko i cukier na puszystą mase.
Dodać miękkie masło i dalej ucierać,aż połączy się z masą jajeczną.
Dodać mleko w proszku i serki homogenizowane, całośc ubijać mikserem na najwolniejszych obrotach. Na koniec dodać żelatynę i wszystko razem połączyć.
Zagotować 1,5 szklanki wody i zaparzyć w niej kawe. Przestudzić.
W przestudzonym naparze maczać pokolei biszkopty i układać w tortownicy.
Na biszzkopty wylać 0,5 porcji masy i przykryć drugą warstwą biszkoptów,a piszkopty zalać reszta masy.
Wstawić do lodówki do zastygnięcia ( około 1 godz.)
Czekolade rozpuścić na ogniu dodając 3 łyżki mleka. Polać nią zastygnięte ciasto i ponownie wstawić do lodówki na 1 godz.