Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 344
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1206
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1267
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13415
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 344
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1206
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1267
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13415
Składniki
Galaretke ciemna i zielona rozpuszczamy w oddzielnych naczyniach,wylewamy na talerze,wychladzamy.Owoce odsaczamy,kroimy w drobna kostke .Spod tortownicy i brzegi wykladamy aluminiowa folia.Jasne galaretki rozpuszczamy w polowie wody przewidzianej w przepisie.Gdy porzestygna i zaczna tezec ,dodajemy lekko spieniona smietane, dokladnie mieszamy,dodajemy pokrojone w drobna kostke pozostale dwie galaretki i owoce,po wymieszaniu calosc przelewamy do przygotowanej sredniej wielkosci tortownicy i wstawiamy do stezenia do lodowki , nawet na kilka godzin.Przed podaniem odpinamy bok formy, wyjmujemy torcik z folii,przekladamy na patere,kroimy w zgrabne porcje. Doskonale smakuje z dodatkiem biszkopcikow i porcji bitej smietany.