Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1963
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1641
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2647
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1963
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1641
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2647
Składniki
Galaretke ciemna i zielona rozpuszczamy w oddzielnych naczyniach,wylewamy na talerze,wychladzamy.Owoce odsaczamy,kroimy w drobna kostke .Spod tortownicy i brzegi wykladamy aluminiowa folia.Jasne galaretki rozpuszczamy w polowie wody przewidzianej w przepisie.Gdy porzestygna i zaczna tezec ,dodajemy lekko spieniona smietane, dokladnie mieszamy,dodajemy pokrojone w drobna kostke pozostale dwie galaretki i owoce,po wymieszaniu calosc przelewamy do przygotowanej sredniej wielkosci tortownicy i wstawiamy do stezenia do lodowki , nawet na kilka godzin.Przed podaniem odpinamy bok formy, wyjmujemy torcik z folii,przekladamy na patere,kroimy w zgrabne porcje. Doskonale smakuje z dodatkiem biszkopcikow i porcji bitej smietany.