Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krucha czekolada, owoce i nuta cytrusów z waniliowym biszkoptem
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5753
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1207
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12390
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5214
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5753
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1207
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12390
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5214
Składniki
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy cukier, nadal ubijamy. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem i proszkiem budyniowym, delikatnie mieszamy. Pieczemy około 35 minut w temp 180 stopni. Studzimy, przekrawamy na dwa blaty.
Kremówke ubijamy z 4 łyżeczkami cukru, i śmietan-fix-em na sztywny krem, pod koniec dodajemy kilka kropel aromatu. przekładamy tort połową kremu.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Tort smarujemy pozostałym kremem, na wierzch wylewamy czekoladę, zsuwając ją delikatnie na boki. Będzie tworzyć nam fajny efekt dekoracyjny. Robimy duże rozetki i dekorujemy cząstkami truskawek...smacznego:-)