Do góry

Desery Przepis na:

Torcik natchnienie

Torcik  natchnienie

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 130

Dodano:

Odsłon: 4525

Krucha czekolada, owoce i nuta cytrusów z waniliowym biszkoptem

Składniki

  • 5 jaj
  • 0,5 szkl cukru
  • szklanka mąki
  • budyń waniliowy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • aromat pomarańczowy
  • 800 ml kremówki
  • 2 śmietan-fix-y
  • 3 czekolady mleczne
  • truskawki do dekoracji
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę.
    Dodajemy cukier, nadal ubijamy. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem i proszkiem budyniowym, delikatnie mieszamy.


    Pieczemy około 35 minut w temp 180 stopni. Studzimy, przekrawamy na dwa blaty.

  2. Kremówke ubijamy z 4 łyżeczkami cukru, i śmietan-fix-em na sztywny krem, pod koniec dodajemy kilka kropel aromatu. przekładamy tort połową kremu.

  3. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

    Tort smarujemy pozostałym kremem, na wierzch wylewamy czekoladę, zsuwając ją delikatnie na boki. Będzie tworzyć nam fajny efekt dekoracyjny.

    Robimy duże rozetki i dekorujemy cząstkami truskawek...smacznego:-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

pierozki2 16 kwietnia 2014 Robiłam już taki tort i uważam że trzeba krążki biszkoptu posmarować czymś jeszcze bo tort wychodzi mdły Odpowiedzi: 3 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń