Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik z gruszkami"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424854
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424854
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Składniki
Żółtka ubij z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuść w 1/2 szklanki wrzątku, odstaw do wystudzenia. Masło utrzyj na puszystą masę, porcjami dodaj masę żółtkową, ciągle ucierając. Dołóż serek. Wsyp mleko i dobrze wymieszaj całość mikserem. Kawę rozpuść w 3/4 szklanki wrzątku. Gruszki osącz z zalewy, odłóż trochę do dekoracji, a resztę potnij na kawałeczki.
Brzeg tortownicy wyłóż biszkoptami. Przygotowaną masę połącz z kawą, żelatyną i gruszkami. Przelej do tortownicy. Odłożone gruszki potnij w plasterki i ułóż na wierzchu tortu. Schładzaj go 4 godziny. Gotowe ciasto udekoruj konfiturą z żurawiny.Źródło: Tina