Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jast bardz smaczny zrobiłam go na moje urodziny
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12507
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 892
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12507
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 892
Składniki
Białka ubijamy z cukrem. Do żółtek dodajemy ocet i proszek. Wlewamy do białek, dodajemy mąkę i mieszamy. Po upieczeniu biszkoptprzekrawamy na 3 części. Śmietane ubijamy z fiksami i łyżeczką cukru pudru, trochę odkładamy, resztę mieszamy z rozdrobionymi owocami.
Przekładamy w następującej kolejności ; biszkopt, bita śmietana, biszkopt, dżem, bita śmietana, biszkopt. Do odłożonej bitej śmietany dodajemy kilka kropel barwnika. Rozsmarowujemy krem i ozdabiamy drażetkami czekoladowymi. Na częćść ciasta wykładamy polewę. Z lentilek robimy oczy