Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jast bardz smaczny zrobiłam go na moje urodziny
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25534
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2537
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1277
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25534
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2537
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1277
Składniki
Białka ubijamy z cukrem. Do żółtek dodajemy ocet i proszek. Wlewamy do białek, dodajemy mąkę i mieszamy. Po upieczeniu biszkoptprzekrawamy na 3 części. Śmietane ubijamy z fiksami i łyżeczką cukru pudru, trochę odkładamy, resztę mieszamy z rozdrobionymi owocami.
Przekładamy w następującej kolejności ; biszkopt, bita śmietana, biszkopt, dżem, bita śmietana, biszkopt. Do odłożonej bitej śmietany dodajemy kilka kropel barwnika. Rozsmarowujemy krem i ozdabiamy drażetkami czekoladowymi. Na częćść ciasta wykładamy polewę. Z lentilek robimy oczy