Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś innego i szybkiego bardzo smacznego
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 593
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11913
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 593
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11913
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13499
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
mąkę przesiać dodać skórkę z cytryny, proszek do pieczenia 75g miękkiego masła, mielone migdały, 1 jajo. wyrobić na gładką masę, wstawić na 30 min do lodówki.
foremkę posmarować masłem,obsypać migdałami,, nałożyć ciasto rormując wyższy bezeg. nakłuć kilkakrotnie widelcem, przykryć podwójną warstwą pergaminu. wstawić foremkę na odwróconym do góry dnem talerzu i piec 3-4 min na 100%. . z pozostałych jajek oddzielić żółtka od białek. żółtka utrzeć z reszą masła, cukrem i wanilią. stponiowo dodawać twaróg i budyń w proszku. białko ubić na sztywno i dodać do masy serowej. włożyć do formy na upieczony spód, na wierzchu ułożyć odsączone połówki brzoskwiń.piec25-27 min. pozostawić w formie do wystygnięcia.