Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś innego i szybkiego bardzo smacznego
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 72
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 72
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
mąkę przesiać dodać skórkę z cytryny, proszek do pieczenia 75g miękkiego masła, mielone migdały, 1 jajo. wyrobić na gładką masę, wstawić na 30 min do lodówki.
foremkę posmarować masłem,obsypać migdałami,, nałożyć ciasto rormując wyższy bezeg. nakłuć kilkakrotnie widelcem, przykryć podwójną warstwą pergaminu. wstawić foremkę na odwróconym do góry dnem talerzu i piec 3-4 min na 100%. . z pozostałych jajek oddzielić żółtka od białek. żółtka utrzeć z reszą masła, cukrem i wanilią. stponiowo dodawać twaróg i budyń w proszku. białko ubić na sztywno i dodać do masy serowej. włożyć do formy na upieczony spód, na wierzchu ułożyć odsączone połówki brzoskwiń.piec25-27 min. pozostawić w formie do wystygnięcia.