Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
coś innego i szybkiego bardzo smacznego
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 310
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2503
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 310
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2503
Składniki
mąkę przesiać dodać skórkę z cytryny, proszek do pieczenia 75g miękkiego masła, mielone migdały, 1 jajo. wyrobić na gładką masę, wstawić na 30 min do lodówki.
foremkę posmarować masłem,obsypać migdałami,, nałożyć ciasto rormując wyższy bezeg. nakłuć kilkakrotnie widelcem, przykryć podwójną warstwą pergaminu. wstawić foremkę na odwróconym do góry dnem talerzu i piec 3-4 min na 100%. . z pozostałych jajek oddzielić żółtka od białek. żółtka utrzeć z reszą masła, cukrem i wanilią. stponiowo dodawać twaróg i budyń w proszku. białko ubić na sztywno i dodać do masy serowej. włożyć do formy na upieczony spód, na wierzchu ułożyć odsączone połówki brzoskwiń.piec25-27 min. pozostawić w formie do wystygnięcia.