Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i pasuje na różne okazje,ja akurat sprezentowałam go teściom na 35 rocznicę ślubu...
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424944
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336962
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424944
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336962
Składniki
Biszkopt jasny kroimy na pół
Z mleka mąki i żółtek gotujemy gęsty budyń i studzimy.Margarynę ucieramy z pół szkl. cukru pudru (zapomniałam podać w składn.) stopniowo dodajemy zimny budyń i pokruszoną chałwę. Na bok odkładamy troszkę masy na boki tortu.
Całe jajka ubijamy w kąpieli wodnej z cukrem około 20 minut aż będą gęste wtedy zestawiamy na bok dodajemy czekoladę startą na tarce i cappuccino i studzimy.Ucieramy kostkę marg.i dokładamy masę stopniowo.Na bok odkładamy troszkę masy na wierzch tortu.
Przełożenie: biszkopt jasny-połowa masy chałwowej-połowa bezików-połowa masy kawowej-biszkopt cappuccino-reszta masy chałwowej-reszta bezików-reszta masy kawowej-biszkopt jasny. Tort jest z tortownicy 16 cm więc jest mały a wysoki aby było widać efekt bukietu...
Odłożonymi masami równamy boki i wierzch tortu.
Z masy cukrowej brązowej formujemy cienkie wałeczki i oblepiamy boki tortu,z czerwonej lepimy różyczki i układamy na podobieństwo bukietu a z zielonej wycinamy liście i dokładamy pomiędzy kwiaty. Ja na środek wycięłam jeszcze 35 z racji okazji...Przewiązać wstążką i gotowe.