Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 12
Dodano: 25.07.2011
Odsłon: 24583
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Ciasto Z 5 jaj od dzielić żółtka od białek. Z białek ubić piane z jedną szklanką cukru,dodać żółtka.Do tego wsypać 1kg jabłek startych na grubej tarce.Jedną szklankę mąki krupczatki , jedną szklankę mąki zwykłej,jedną łyżeczkę sody jedną łyżeczkę proszku do pieczenia i 15dag zmielonych orzechów.Wymieszać i wsypać do dużej tortownicy o średnicy 24 cm.Osobno upiec biszkopt z trzech jaj.Z trzech jaj od dzielić żółtka od białek.Białka ubić 0,5 szklanki cukru.Wmieszać żółtka 0,5 szklanki mąki zwykłej i 1/4 mąki ziemniaczanej i jedną łyżeczkę proszku i upiec biszkopt.
Masa Margarynę utrzeć z 1,5 szklanki cukru pudru wsypać jedną cappuccino.Wymieszać 2 jajka ubić na parze,ostudzić i wsypać do utartej masy,wymieszać.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

JUSTYNA5 26 marca 2015Zgłoś do usunięcia
Tort wygląda bardzo ciekawie.Chciałabym upiec,ale nie bardzo rozumiem przepis.W 1 części przygotowujemy ciasto i dajemy do tortownicy i nie pieczemy ? potem jest podany przepis na biszkopt,a jak długo do piec i w jakiej temp?Co to zn ubić jajka na parze? proszę o podanie kolejności wykonywanych czynności.Bardzo mi zależy.Dziękuję i pozdrawiam1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 18 października 2011Zgłoś do usunięcia
Wygląda super.Koniecznie muszę wypróbować.Pozdrawiam0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 25 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Bardzo mi się podoba ten przepis i przy okazji zrobie.)0 Kto głosował? | Odpowiedz

zabecka 25 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Mmmm:) zapowiada się ciekawie, przy najbliższej okazji spróbuję, a teraz do ulubionych:)0 Kto głosował? | Odpowiedz