Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszniutkie i smaczniutkie szybko może się nie robi, ale jaki smak ;D
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 437
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Żółtak i cukier puder wymiksować do białości. Rozpuścić w większym garnku margarynę i rozmiksować ją mikserem. Do tego powoli dodać ugotowany bydyń, kieliszek wódki i czekoladę rozdrobnioną na malutkie kawałki oraz bakalie. Zostawić to. W 0,5 szklanki zimnej wody rozpuścić 2 łyżki żelatyny i to delikatnie rozgrzać, wymieszać ostudzić. Wlać do pozostałej masy. To wszystko wlać na blasze wyłożoną papierem, a na tym poukładać biszkopty. Biszkopty skropić cytryną. Na blaszę wlać masę. Na wierzch brzoskwinie lub inne owoce, zalać to gęstniejącą galaretką. Odstawić do lodówki, gdy galaretka zstężeje tort nadaje się do jedzenia!! ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!