Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszniutkie i smaczniutkie szybko może się nie robi, ale jaki smak ;D
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2622
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1951
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2622
Składniki
Żółtak i cukier puder wymiksować do białości. Rozpuścić w większym garnku margarynę i rozmiksować ją mikserem. Do tego powoli dodać ugotowany bydyń, kieliszek wódki i czekoladę rozdrobnioną na malutkie kawałki oraz bakalie. Zostawić to. W 0,5 szklanki zimnej wody rozpuścić 2 łyżki żelatyny i to delikatnie rozgrzać, wymieszać ostudzić. Wlać do pozostałej masy. To wszystko wlać na blasze wyłożoną papierem, a na tym poukładać biszkopty. Biszkopty skropić cytryną. Na blaszę wlać masę. Na wierzch brzoskwinie lub inne owoce, zalać to gęstniejącą galaretką. Odstawić do lodówki, gdy galaretka zstężeje tort nadaje się do jedzenia!! ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!