Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 112
Dodano: 28.01.2009
Odsłon: 3767
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Żółtak i cukier puder wymiksować do białości. Rozpuścić w większym garnku margarynę i rozmiksować ją mikserem. Do tego powoli dodać ugotowany bydyń, kieliszek wódki i czekoladę rozdrobnioną na malutkie kawałki oraz bakalie. Zostawić to. W 0,5 szklanki zimnej wody rozpuścić 2 łyżki żelatyny i to delikatnie rozgrzać, wymieszać ostudzić. Wlać do pozostałej masy. To wszystko wlać na blasze wyłożoną papierem, a na tym poukładać biszkopty. Biszkopty skropić cytryną. Na blaszę wlać masę. Na wierzch brzoskwinie lub inne owoce, zalać to gęstniejącą galaretką. Odstawić do lodówki, gdy galaretka zstężeje tort nadaje się do jedzenia!! ŻYCZĘ SMACZNEGO!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

ewela803 20 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
mam pytanie ile ma być żółtek?????0 Kto głosował? | Odpowiedz