Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113028
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 390
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 719
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 553
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113028
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 390
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 719
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 553
Składniki
Biszkopt-jajka ubić z cukrem,dodać mąkę z proszkiem,wymieszać,wypiekać w blaszce 25x30 cm w temp.175*C przez około 45 minut.Po wystudzeniu przekroić na 3 blaty. Bita śmietana-żelatynę namoczyć w zimnej wodzie,rozpuścić w kąpieli wodnej,ostudzić.Śmietanę chłodną ubić z cukrami na sztywno,wymieszać z żelatyną,Blaty przekładać śmietaną(można je nasączyć np.kompotem,sokiem owocowym).Schować do lodówki.Krem śmietankowy-jajka ubić z cukrem,margarynę ubić osobno,połączyć wszystko razem dodać olejek i spirytus.Z tortu odciąć pasek na wieżyczkę,wszystko obsmarować kremem i do lodówki.Masa cukrowa-rozwałkować(nie za grubo),obłożyć torta i rurkę waflową(lufa).Krem wyciskać z tutki maskując łączenia.Z rozpuszczonej czekolady zrobić napis,kakao wymieszać z wodą i pomalować plamki maskujące.Lufę wbić w wieżyczkę.A teraz Degustacja.pycha.