Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11672
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1265
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12277
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2939
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11672
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1265
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12277
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2939
Składniki
Mak opłukać i gotować w wodzie ok.30 min wystudzony zemleć.
Jaja ubić z cukrem(jak do biszkoptu)dodać pozostałe składniki. Przelać do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą tortownicy, piec ok 45-50 min w temp. 180*.
Przełożyć masą kawową z odrobiną alkoholu.Pod krem można położyć warstwę winnego dżemu (mirabelki, morele)
Smacznego