Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe, pyszne i bardzo słodkie :))
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1003
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 891
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12701
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1003
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 891
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12701
Składniki
KREM SEROWY: 600g cukru pudru zmiksować z 100g miękkiego masła i 250g serka twarogowego
Nagrzać piekarnik do 170 C
CIASTO MARCHEWKOWE: Brązowy cukier, jajka i olej zmiksować, dodać mąkę, sodę, proszek, cynamon, imbir, sól, olejek waniliowy, marchew i orzechy, wymieszać. przełożyć ciasto w równych ilościach do 3 wysmarowanych foremek o średnicy 20cm.
Piec około 20 -25 min
Wystudzić biszkopty i przekładać kremem.
Udekorować wedle uznania