Do góry

Desery Przepis na:

Tort orzechowo kawowy

Tort orzechowo kawowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 23

Dodano:

Odsłon: 2765

Ciasto orzechowe z lekkim kremem kawowym

Składniki

  • jajka 8,cukier puder 5łyżek,zmielone orzechy 20dkg,4łyżki bułki tartej ,2 łyżki mąki,łyżeczka proszku do pieczenia..
  • Krem :300ml śmietany kremówki ,śmietan fix,250g serka mascarpone,4łyżki cukru pudru,1łyżka kawy rozpuszczonej w odrobinie przego
  • Do dekoracji:masa maślana,masa cukrowa.
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka ubijamy z cukrem . Dodajemy resztę składników delikatnie mieszając.Pieczemy 40 minut w 180 st.Po wystudzeniu przekrawamy na 2 części. Śmietanę ubijamy z cukrem i ś mietanfixem na sztywno.Dodajemy serek i kawę ,mieszamy na małych obrotach. Masą przekładamy ciasto orzechowe. Wierzch i boki cienko smarujemy masą maślaną,po czym dekorujemy masą cukrową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń