Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 602
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1010
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 201
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2732
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 602
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1010
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 201
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2732
Składniki
Masło roztapiamy w rondelku na małym ogniu ,dokładamy połamaną czekoladę.Żółtka ubijamy z cukrem i cukrem z wanilią na gęstą masę,do utartych żółtek dodjemy roztopione masło z czekoladą,następnie dodajemy mąkę z proszkiem.Wszystko miksujemy.Na koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie mieszamy ciasto łyżką.Pieczemy 40 min w 180sztC.
150g czekolady topimy w rondelku wraz z śmietaną kremówką i cukrem.Zdejmujemy z ognia.Ciasto przekroić na pół ,posmarować krążek ciepłą konfiturą morelową,przykryć drugą częścią ciasta.Na górze rozprowadzić pozostałą konfiturę.Na ciasto wylac polewę.Roztopioną białą czekoladą zrobić napis.
Ciasto podawać z kleksem świeżo ubitej śmietany, jest naprawdę rewelacyjne ...polecam.