Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 505
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11162
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3928
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1359
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 505
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11162
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3928
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1359
Składniki
Masło roztapiamy w rondelku na małym ogniu ,dokładamy połamaną czekoladę.Żółtka ubijamy z cukrem i cukrem z wanilią na gęstą masę,do utartych żółtek dodjemy roztopione masło z czekoladą,następnie dodajemy mąkę z proszkiem.Wszystko miksujemy.Na koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie mieszamy ciasto łyżką.Pieczemy 40 min w 180sztC.
150g czekolady topimy w rondelku wraz z śmietaną kremówką i cukrem.Zdejmujemy z ognia.Ciasto przekroić na pół ,posmarować krążek ciepłą konfiturą morelową,przykryć drugą częścią ciasta.Na górze rozprowadzić pozostałą konfiturę.Na ciasto wylac polewę.Roztopioną białą czekoladą zrobić napis.
Ciasto podawać z kleksem świeżo ubitej śmietany, jest naprawdę rewelacyjne ...polecam.