Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 41
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 66
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 247
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 406
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 41
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 66
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 247
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 406
Składniki
Masło roztapiamy w rondelku na małym ogniu ,dokładamy połamaną czekoladę.Żółtka ubijamy z cukrem i cukrem z wanilią na gęstą masę,do utartych żółtek dodjemy roztopione masło z czekoladą,następnie dodajemy mąkę z proszkiem.Wszystko miksujemy.Na koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie mieszamy ciasto łyżką.Pieczemy 40 min w 180sztC.
150g czekolady topimy w rondelku wraz z śmietaną kremówką i cukrem.Zdejmujemy z ognia.Ciasto przekroić na pół ,posmarować krążek ciepłą konfiturą morelową,przykryć drugą częścią ciasta.Na górze rozprowadzić pozostałą konfiturę.Na ciasto wylac polewę.Roztopioną białą czekoladą zrobić napis.
Ciasto podawać z kleksem świeżo ubitej śmietany, jest naprawdę rewelacyjne ...polecam.