Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort z morelami bez pieczenia"
Morele umyj, poprzekrawaj je i wyjmij pestki. Śmietankę kremówkę ubij mikserem, wsypując cukier puder i cukier waniliowy.
Dodaj kwaśną śmietanę (najlepiej o temperaturze pokojowej). Na koniec, aby masa śmietanowa ubiła się na sztywno, wsyp śmietan-fix. Chwilę wszystko miksuj.
Tortownicę wysmaruj olejem i wysyp cukrem pudrem. Na dnie poukładaj obok siebie biszkopty i wyłóż na to krem śmietankowy.
Potem znów ułóż warstwę biszkoptów, a na to wyłóż krem i kawałki moreli. Górną warstwę tortu powinny tworzyć krem śmietankowy i biszkopty.
Torcik wstaw do lodówki do stężenia. Przed podaniem udekoruj go kawałkami moreli i ozdób listkami melisy.
<strong>Cena porcji: ok. 3 zł. Kalorie: porcja 235 kcal.</strong>
<strong>Aby obniżyć kaloryczność ciasta, zamiast śmietany kremówki użyj serka homogenizowanego.</strong>Źródło: Na żywo
Pyszne kawałki kurczaka w smacznym, aromatycznym sosie z dodatkiem groszku or...
Odsłon: 144
Zdrowa, szybka w przygotowaniu kolacja lub śniadanie dla jednej osoby, w skła...
Odsłon: 43
Pyszne bułki parowane. Cieplutkie, z sosami, mogą być formą słodszego obiadu...
Odsłon: 114
Pyszne danie jednogarnkowe zapraszam po przepis .
Odsłon: 131
Pyszne kawałki kurczaka w smacznym, aromatycznym sosie z dodatkiem groszku or...
Odsłon: 144
Zdrowa, szybka w przygotowaniu kolacja lub śniadanie dla jednej osoby, w skła...
Odsłon: 43
Pyszne bułki parowane. Cieplutkie, z sosami, mogą być formą słodszego obiadu...
Odsłon: 114
Pyszne danie jednogarnkowe zapraszam po przepis .
Odsłon: 131
Składniki
Morele umyj, poprzekrawaj je i wyjmij pestki. Śmietankę kremówkę ubij mikserem, wsypując cukier puder i cukier waniliowy.
Dodaj kwaśną śmietanę (najlepiej o temperaturze pokojowej). Na koniec, aby masa śmietanowa ubiła się na sztywno, wsyp śmietan-fix. Chwilę wszystko miksuj.
Tortownicę wysmaruj olejem i wysyp cukrem pudrem. Na dnie poukładaj obok siebie biszkopty i wyłóż na to krem śmietankowy.
Potem znów ułóż warstwę biszkoptów, a na to wyłóż krem i kawałki moreli. Górną warstwę tortu powinny tworzyć krem śmietankowy i biszkopty.
Torcik wstaw do lodówki do stężenia. Przed podaniem udekoruj go kawałkami moreli i ozdób listkami melisy.
<strong>Cena porcji: ok. 3 zł. Kalorie: porcja 235 kcal.</strong>
<strong>Aby obniżyć kaloryczność ciasta, zamiast śmietany kremówki użyj serka homogenizowanego.</strong>Źródło: Na żywo
Przepisy Desery
Desery
Placek z bananami
Desery
Proste lody z rabarbarem i wanilią
Desery
Ciasto jogurtowe z truskawkami
Desery
Błyskawiczne ciasto z mikrofali
Placek z bananami
Doskonały pomysł na wykorzystanie bananów, które zalegają wam w lodówce. Pros...
Odsłon: 4
Proste lody z rabarbarem i wanilią
Niezwykle proste w wykonaniu lody rabarbarowe. Idealne dla tych, którzy lubią...
Odsłon: 60