Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort z morelami bez pieczenia"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 29
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1544
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 29
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 1544
Składniki
Morele umyj, poprzekrawaj je i wyjmij pestki. Śmietankę kremówkę ubij mikserem, wsypując cukier puder i cukier waniliowy.
Dodaj kwaśną śmietanę (najlepiej o temperaturze pokojowej). Na koniec, aby masa śmietanowa ubiła się na sztywno, wsyp śmietan-fix. Chwilę wszystko miksuj.
Tortownicę wysmaruj olejem i wysyp cukrem pudrem. Na dnie poukładaj obok siebie biszkopty i wyłóż na to krem śmietankowy.
Potem znów ułóż warstwę biszkoptów, a na to wyłóż krem i kawałki moreli. Górną warstwę tortu powinny tworzyć krem śmietankowy i biszkopty.
Torcik wstaw do lodówki do stężenia. Przed podaniem udekoruj go kawałkami moreli i ozdób listkami melisy.
<strong>Cena porcji: ok. 3 zł. Kalorie: porcja 235 kcal.</strong>
<strong>Aby obniżyć kaloryczność ciasta, zamiast śmietany kremówki użyj serka homogenizowanego.</strong>Źródło: Na żywo