Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny tort z truskawkami z dodatkiem jadalnego opłatka.
Przygotowanie biszkoptu:
Oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy z odrobiną soli. Żółtka miksujemy z cukrem, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia,następnie przesiewamy porcjami mąkę i cały czas miksujemy na gładka masę, dodajemy kakao na koniec ubite białka, które łączymy z masą za pomocą łyżki (delikatnie mieszamy). Nagrzewamy piekarnik do 180st. Tortownicę (26cm) smarujemy margaryną dno i posypujemy bułką tartą, boki pozostawiamy suche. Wlewamy ciasto, wyrównujemy brzegi a następnie zrzucamy 2 razy z wys. ok 30cm aby pozbawić ciasto pęcherzyków powietrza. Pieczemy ok 40min do suchego patyczka. Po upieczeniu zrzucamy jeszcze raz biszkopt aby nie opadł. Pozostawiamy go w piekarniku do wystygnięcia.
Przygotowanie kremu:
Śmietanę ubijamy, pod koniec zmniejszamy obroty i dodajemy cukier wanilinowy, serek oraz rum. Chwilę ubijamy i krem gotowy. Jeśli dla kogoś wyda się za mało słodki można dodać cukru pudru.
Przekładanie biszkoptu:
Biszkopt kroimy na 3 równe plastry, pierwszy płat nasączamy odrobiną wody z cytryną i cukrem, smarujemy konfiturą całą powierzchnię na to kładziemy krem, następnie plastry truskawek i przykrywamy drugim krążkiem biszkoptu. Powtarzamy wszystkie czynności i przykrywamy ostatnim krążkiem. Smarujemy kremem boki i górę tortu. Rozprowadzamy go równomiernie za pomocą szpatułki. Trochę kremu zostawiamy do dekoracji szprycą. Boki obsypujemy startą czekoladą, wbijamy ćwiartki truskawek dookoła w równych odstępach. Kładziemy opłatek na środek tortu, po ok. 10 min w lodówce można zrobić dekorację szprycą. Tort najlepiej schłodzić 2-3 godziny przed podaniem.
Smacznego
Pyszny sposób na grillowane mięso drobiowe z pikantnym wnętrzem.
Odsłon: 19
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 64
Pyszny sposób na grillowane mięso drobiowe z pikantnym wnętrzem.
Odsłon: 19
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 64
Składniki
Przygotowanie biszkoptu: Oddzielamy żółtka od białek, białka ubijamy z odrobiną soli. Żółtka miksujemy z cukrem, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia,następnie przesiewamy porcjami mąkę i cały czas miksujemy na gładka masę, dodajemy kakao na koniec ubite białka, które łączymy z masą za pomocą łyżki (delikatnie mieszamy). Nagrzewamy piekarnik do 180st. Tortownicę (26cm) smarujemy margaryną dno i posypujemy bułką tartą, boki pozostawiamy suche. Wlewamy ciasto, wyrównujemy brzegi a następnie zrzucamy 2 razy z wys. ok 30cm aby pozbawić ciasto pęcherzyków powietrza. Pieczemy ok 40min do suchego patyczka. Po upieczeniu zrzucamy jeszcze raz biszkopt aby nie opadł. Pozostawiamy go w piekarniku do wystygnięcia.
Przygotowanie kremu: Śmietanę ubijamy, pod koniec zmniejszamy obroty i dodajemy cukier wanilinowy, serek oraz rum. Chwilę ubijamy i krem gotowy. Jeśli dla kogoś wyda się za mało słodki można dodać cukru pudru. Przekładanie biszkoptu: Biszkopt kroimy na 3 równe plastry, pierwszy płat nasączamy odrobiną wody z cytryną i cukrem, smarujemy konfiturą całą powierzchnię na to kładziemy krem, następnie plastry truskawek i przykrywamy drugim krążkiem biszkoptu. Powtarzamy wszystkie czynności i przykrywamy ostatnim krążkiem. Smarujemy kremem boki i górę tortu. Rozprowadzamy go równomiernie za pomocą szpatułki. Trochę kremu zostawiamy do dekoracji szprycą. Boki obsypujemy startą czekoladą, wbijamy ćwiartki truskawek dookoła w równych odstępach. Kładziemy opłatek na środek tortu, po ok. 10 min w lodówce można zrobić dekorację szprycą. Tort najlepiej schłodzić 2-3 godziny przed podaniem. Smacznego
Przepisy Desery
Desery
3-bit bez pieczenia
Desery
Tort Bailey's
Desery
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Desery
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
3-bit bez pieczenia
Popularne batony 3 Bit to kompozycja smaków, w której łatwo się „zakochać”. J...
Odsłon: 392
Tort Bailey's
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 3749