Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 104
Dodano: 30.06.2016
Odsłon: 8989
5-6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Spód:
W rondlu rozpuścić margarynę z mleczną czekoladą. Przestudzić. Ciastka drobno pokruszyć i wymieszać z margaryną "czekoladową". Przełożyć na blachę lekko ugniatając tak, aby stworzyć spód . Odstawić.
Masa:
Śmietanę ubić na sztywno, dodając pod koniec cukier puder. Dodać serek mascarpone. Miksować aż do połączenia składników. Masę przełożyć na przygotowany spód. Odstawić do lodówki.
Wierzch:
Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Na masę wyłożyć truskawki i wylać zastygającą galaretkę.
Chłodzić kilka godzin w lodówce.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)