Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, truskawkowe ciasto bez pieczenia.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103213
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2002
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5866
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5868
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 103213
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2002
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5866
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5868
Składniki
Spód: W rondlu rozpuścić margarynę z mleczną czekoladą. Przestudzić. Ciastka drobno pokruszyć i wymieszać z margaryną "czekoladową". Przełożyć na blachę lekko ugniatając tak, aby stworzyć spód . Odstawić. Masa: Śmietanę ubić na sztywno, dodając pod koniec cukier puder. Dodać serek mascarpone. Miksować aż do połączenia składników. Masę przełożyć na przygotowany spód. Odstawić do lodówki. Wierzch: Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Na masę wyłożyć truskawki i wylać zastygającą galaretkę. Chłodzić kilka godzin w lodówce.