Do góry

Desery Przepis na:

Tygrysek

Tygrysek

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 1257

Pyszne i slodkie ciasto muj chlopak i corka uwielbiaja Tygryska

Składniki

  • jajka, 6
  • maka, 1szklanka
  • cukier, szklanka
  • proszek do pieczenia, 1lyzeczka
  • kubusia marchewkowego, 1litr
  • BUDYN WANILIOWY, 3
  • smietana kremowka, 500ml
  • delicje, 2opakowania
  • galaretki pomaranczowe, 3
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Tygrysek

Przygotowanie

  1. BISZKOPT: z bialek ubij piane,powoli dodaj cukier, dodaj zoltka, dalej ubijajac. Nastepnie dodaj make wymieszana z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj i wyluz na blach. Piecz 30 min. w temp. 180 stopni C. MASA BUDYNIOWA: zagotuj sok i wlej rozrobiony w odrobinie soku budyn. Mase wyluz na biszkopt.

  2. Uluz biszkopty na masie budyniowej. MASA SMIETANKOWA: smietane kremowke ubij i wymieszaj ostroznie z wczesniej rozpuszczonymi w 1/2l wody dwiema galaretkami. Mase wyluz na ciasto. Calosc zalej wczesniej rozpuszczona galaretka pomaranczowa. smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń