Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i slodkie ciasto muj chlopak i corka uwielbiaja Tygryska
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 340
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 340
Składniki
BISZKOPT: z bialek ubij piane,powoli dodaj cukier, dodaj zoltka, dalej ubijajac. Nastepnie dodaj make wymieszana z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj i wyluz na blach. Piecz 30 min. w temp. 180 stopni C. MASA BUDYNIOWA: zagotuj sok i wlej rozrobiony w odrobinie soku budyn. Mase wyluz na biszkopt.
Uluz biszkopty na masie budyniowej. MASA SMIETANKOWA: smietane kremowke ubij i wymieszaj ostroznie z wczesniej rozpuszczonymi w 1/2l wody dwiema galaretkami. Mase wyluz na ciasto. Calosc zalej wczesniej rozpuszczona galaretka pomaranczowa. smacznego!