Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2418
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1249
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2418
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1249
Składniki
Zagniatamy Ciasto i Dzielimy na Dwie części (Bez Budyniu,Jabłek i mleka)
Rozwałkowujemy pierwszą część ciasta i kładziemy na blaszce,
Myjemy i kroimy jabłka w ósemki i układamy ciasno obok Siebie.
Gotujemy budyń. 2 budynie na 3 szklankach mleka.
Zalewamy ułożone wcześniej na cieście jabłka budyniem, i przykrywamy drugą warstwą ciasta
Pieczemy w 180 stopniach aż ciasto upiecze się na złoty kolor. Smacznego ;)