Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116763
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8003
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3013
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1600
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1310
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116763
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8003
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3013
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1600
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1310
Składniki
Zagniatamy Ciasto i Dzielimy na Dwie części (Bez Budyniu,Jabłek i mleka)
Rozwałkowujemy pierwszą część ciasta i kładziemy na blaszce,
Myjemy i kroimy jabłka w ósemki i układamy ciasno obok Siebie.
Gotujemy budyń. 2 budynie na 3 szklankach mleka.
Zalewamy ułożone wcześniej na cieście jabłka budyniem, i przykrywamy drugą warstwą ciasta
Pieczemy w 180 stopniach aż ciasto upiecze się na złoty kolor. Smacznego ;)