Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 70
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13303
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2614
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3768
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 70
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13303
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2614
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3768
Składniki
Ciasto: maslo cukier drzem kakao jaja utrzec dodac make sode i mleko upiec w temperaturze 180 stopni przez 40 min KREM:ycieramy wszystko na gladka mase po upieczeniu ciasta studzimy je i przekrajamy na pol nastepnie dajemy na jedna czesc krem i nakladamy druga czesc wierzch mozna posypac cukrem pudrem lub polac polewa czekoladowa Smacznego! Zamiast kremu z serka waniliowego można przełożyć bita śmietaną z wiśniami ;) Czy;li 500ml śmietany kremówki i dwa zagęszczacze do śmietany ubijamy aż będzie się ładnie zagęści i dodajemy wisnie z kompotu(mogą być świerze jak kto woli):)Pychotka palce lizac :))