Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite ciasto dla smakoszy budyniowych wypieków. Tradycyjna napoleonka urozmaicona kakaowymi herbatnikami.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12336
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13171
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5409
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12336
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13171
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5409
Składniki
Ciasto francuskie wykładamy na blaszkę o wymiarach ok. 25 x 36 cm -pieczemy. Następnie zagotowujemy 4 szklanki mleka z cukrem. Pozostałe mleko miksujemy z jajkami, obiema mąkami i budyniem śmietankowym. Tak przygotowaną masę wlewamy do wrzącego mleka i cały czas mieszamy tak żeby nie powstały grudki. Na blaszce wykładamy herbatniki, połowę jeszcze ciepłego budyniu wylewamy na spód z herbatnikami a na wierzch kładziemy wcześniej upieczone ciasto francuskie na nie wylewamy druga połowę budyniu. Wierzch ciasta zakrywamy herbatnikami. Całość odstawiamy na kilka godzin do schłodzenia. SMACZNEGO!!!!!!