Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 289
Dodano: 19.05.2014
Odsłon: 5839
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Ciasto francuskie wykładamy na blaszkę o wymiarach ok. 25 x 36 cm -pieczemy. Następnie zagotowujemy 4 szklanki mleka z cukrem. Pozostałe mleko miksujemy z jajkami, obiema mąkami i budyniem śmietankowym. Tak przygotowaną masę wlewamy do wrzącego mleka i cały czas mieszamy tak żeby nie powstały grudki. Na blaszce wykładamy herbatniki, połowę jeszcze ciepłego budyniu wylewamy na spód z herbatnikami a na wierzch kładziemy wcześniej upieczone ciasto francuskie na nie wylewamy druga połowę budyniu. Wierzch ciasta zakrywamy herbatnikami. Całość odstawiamy na kilka godzin do schłodzenia.
SMACZNEGO!!!!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

ggosienka68 19 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Ciekawy pomysł na przełożenie :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 19 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Budyniowce to coś dla mojego podniebienia.Pycha.2 Kto głosował? | Odpowiedz